EVP 50+ Internet Klub

Az EVP-Egészségfejlesztési Iroda most az internetezés és elektronikus levelezés alapjainak elsajátítására ad módot az 50 év feletti lakosok számára, megismertetve a résztvevőket az infokommunikációs eszközök használatával, az új típusú ismeretszerzés és kapcsolattartás lehetőségeivel.

Amennyiben rendelkezik alapszintű számítógépes ismeretekkel, de az interneten való eligazodás nehézségét jelent, jelentkezzen ingyenes klubfoglalkozásunkra, mely alatt átadjuk Önnek mindazon tudást, mellyel biztonságosan internetezhet, megtalálhatja a számára hasznos információkat, megtanulhatja a közösségi oldalak használatát vagy akár elsajátíthatja az online ügyintézés technikáját.

1 4 2

Hétfő: Mozgás, Kikapcsolódási lehetőségek keresése

Időpontok: 02.13. 02.20. 02.27. 03.13. 03.20. 03.27. 04.03.04.10. 04.24

A mozgásnak minden életkorban hangsúlyos szerepet kell kapnia életünk során. Idősebb korban ennek megléte és rendszeressége még fontosabbá válik, ugyanis fizikai aktivitásunk hozzájárulhat mentális egészségünk megőrzéséhez is. Az EVP – Egészségfejlesztési Iroda az idei évben bővítette mozgásos palettáját, így már számos mozgásformán lehetőség nyílik részt venni a prevenciós rendelőben elvégzett tanácsadást követően. Ha mozgunk, vagy elkezdünk újra mozogni, ezáltal akár egy új társaság is kialakulhat, vagy csatlakozhatunk egy meglévőhöz. Nagyon fontos, hogy az ilyen kialakult csoportok támogassák egymást és egy idő után már nem csak a mozgás öröméért találkoznak, hanem a mindennapi élet során bármikor. Hódmezővásárhelyen számos kikapcsolódási lehetőségre nyílik lehetőség, akár a művelődési központ, a múzeum, a nyugdíjas klubok, az EVP vagy a város szervezésében. Az említett intézmények honlapjait felkutatva előre betervezhetjük, hogy a következő hónapokba milyen előadáson vagy más programon szeretnénk részt venni. Abban az esetben, ha valaki mégsem szeretne, vagy egészségi okok miatt esetleg nem is tud kimozdulni, de szeretne otthon mozogni, kikapcsolódni, felkutatjuk azokat az oldalakat, ahol számos otthoni mozgásforma kerül bemutatásra.

 

 

Kedd: Közösségi oldalak használata, email írás elsajátítása, online ügyintézés, vásárlás

Időpontok:02.14. 02.21. 02.28. 03.14. 03.21. 03.28. 04.11. 04.18. 04.25.

A keddi napokon megtanítjuk email címet készíteni, email küldeni valamint a közösségi oldalak használatát, melyek nagyon jó célt szolgálnak családtagokkal, barátokkal, ismerősökkel való kapcsolattartásra, új ismeretség szerzésére, rég nem látott ismerősök megtalálására. Ha új dolgokat tanulunk az mindig önbizalmat ad. Ha az internetet jól tudjuk használni, kitárul előttünk a világ. Idősebb korban is fontos az internet világában való jártásság. Sok mindent eltudunk intézni anélkül, hogy kimozdulnánk otthonról. Ezzel nem arra szeretnék célozni, hogy ne hagyjuk el napokig az otthonunk, de adódhatnak olyan élethelyzetek, amely során nincs lehetőségünk önállóan elintézni a teendőink, és nem áll rendelkezésünkre egy segítő személy, akihez fordulhatunk. Az internet adta lehetőségeknek köszönhetően hivatalos ügyekhez kérhetünk időpontot sorban állás helyett, vagy intézhetjük el az ügyet online felületen. Szinte bármit megtalálhatunk, akár megvásárolhatunk az interneten.  Információt szerezhetünk a házi orvosunk, szakorvosok rendelési idejéről, elérhetőségéről. Rendelhetünk ebédet, akár kérhetünk étel házhoz szállítást, ezzel megkönnyítve a napi többi teendőink elvégzését. Böngészhetünk bevásárló központok honlapján, ahol az élelmiszertől kezdve a háztartási gépek vásárlásáig mindent kiszállítanak. Azért szeretném megtanítani az alábbi weboldalakon való tájékozódást, online rendelést, hogy ha úgy éreznék nincs kihez fordulniuk, akkor is helyt álljanak egy hasonló helyzetben, és önállóan oldják meg az adott problémát. Éljenek a lehetőségeikkel!

 

Szerda: Táplálkozás, gyógynövények, zöldség és gyümölcstermesztés

Időpontok:02.15. 02.22. 03.01. 03.22. 03.29. 04.05. 04.12. 04.19. 04.26.

Az 50+ EVP Internet Klub egyik témaköreként szerepel a táplálkozás. Az egészséges táplálkozás minden életkorban elengedhetetlen fontosságú egészségünk hosszú távú megőrzése céljából. Idősebb korban bizonyos betegségek előfordulása jelentősen magasabb arányú, amely valamilyen speciális diéta tartását teszi szükségessé. Különféle honlapok segítségével szeretnénk segítséget ajánlani azok számára, akik a speciális diéta tartásához szeretnének egy kis segítséget kapni, akik változatosan, vagy csak egészségesen akarnak étkezni. A weboldalakon számos recept közül választhatják ki az idősek pénztárcájuknak vagy egészségüknek legmegfelelőbb recepteket vagy akár a receptek cseréje, különféle étel készítési praktikák felfedezése, tapasztalatok megosztása nyílik lehetőség. A túlsúly és elhízás gyakori probléma az idős korosztályban, amely számos egészségügyi megbetegedés kialakulásához vezet, ennek megoldásaként feltüntetünk olyan oldalakat is, amelyek a kalóriaszámításban és az egészséges testsúly koordinálásában nyújtanak segédkezet. A különféle egészségügyi problémák esetén a szervezetet támogató gyógynövények jótékony hatásairól szóló honlapokon vagy akár azok termesztéséről is kaphatnak a részvevők hasznos tanácsokat. Aki nem csak megfőzni, de megtermelni is szereti az általa fogyasztott ételt további praktikákkal, ötletekkel kap segítséget az otthoni kertészkedéshez.

Csütörtök: Egyházi témájú honlapok, kulturális lehetőségekről, fontosabb közművelődési intézmények elérhetőségekről

Időpontok:02.16. 02.23. 03.02. 03.23. 03.30. 04.06. 04.13. 04.20. 04.27.

Idősebb korban, főleg a nyugdíjas évek alatt nagyon fontos, hogy testi egészségük megőrzése mellett mindenki törekedjen arra, hogy megőrizze mentális frissességét is. Ez hosszútávon hozzájárul a testi-lelki-szellemi jólléthez, ezáltal az idősebbek úgy érezhetik, hogy életük továbbra is tevékeny, aktív és teljes értékű.  Ehhez elengedhetetlen, hogy olyan rekreációs tevékenységeket végezzenek, melyek egyrészt örömet okoznak, másrészt elősegítik a szellemi épség fenntartását, mivel az öregedéssel járó negatív folyamatok így lassíthatóak. Ezért szeretnénk olyan honlapokat ajánlani, melyek között bárki megtalálhatja a saját érdeklődési körének megfelelő programokat, szolgáltatásokat. Akár aktív, akár passzív időtöltések között szeretnének böngészni, biztos, hogy találnak olyan oldalakat, melyek elnyeri tetszésüket és a későbbiekben is szívesen felkeresik azt, vagy akár kiindulópontként használhatják további weblapok és lehetőségek felfedezésére.

A foglalkozások Hétfő-Csütörtök 14-16 óráig tartanak!

Egy foglalkozáson maximum 4 fő vehet részt, ezért kérjük, minél előbb adja le a jelentkezését a választott időpontra/időpontokra.

Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével lehetséges.   Jelenetkezési lap

 

A jelentkezési lapot kérjük visszaküldeni az alábbi elérhetőségek valamelyikére:

 

#security check Website Security Test