EGÉSZSÉGKERÉKPÁROZÁS Hódmezővásárhelyen és Makón

EGÉSZSÉGKERÉKPÁROZÁS Hódmezővásárhelyen és Makón

Az EVP- Egészségfejlesztési Iroda és a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda egészségmegőrző, egészségfejlesztő, betegségmegelőző és szűrőprogramjaival az elmúlt időszakban számos esetben találkozhattak a lakosok. Az egészségfejlesztési program keretében kiemelt figyelmet fordítanak az Egészségfejlesztési Irodák az emlőrák elleni küzdelemre is, hiszen Magyarországon az egyik leggyakoribb rosszindulatú daganatos megbetegedés az emlőrák; évente több mint 1500 nő hal meg a betegségben, naponta öt nő. Az emlőrák ellenes küzdelem jegyében Hódmezővásárhelyen idén 9. alkalommal még Makón 3. alkalommal 2017. október 13-én 15.00 órai kezdettel rendezik meg az egészségkerékpározást mindkét településen, hogy együtt hívjuk fel a figyelmet a szűrés fontosságára

A hódmezővásárhelyi kerékpárosok gyülekezője a Kossuth téren 14-15 óra között történik, majd onnan Zrínyi utca → Hunyadi utca→Hóvirág utca → Nagy András János utca→ az Ady Endre utca → Hősök tere → Dr. Imre József utca → Zrínyi utca útvonalon érnek vissza a Kossuth térre.

A makói kerékpárosok gyülekezője a Széchenyi téren 14:00-15:00 óra között történik, majd onnan
a Csanád vezér tér irányába → Rendőrség → Eötvös utca → Vásárhelyi utca→Martinovics utca → Teleki utca→ Hősök tere → József Attila utca – a Rocco Pizzéria mögötti Korona sor → útvonalon érnek vissza a Széchenyi térre.

A kerékpározásból visszaérve a kiindulási helyre, azok a hölgyek között, akik tavaly (Makón) október 14. és (Hódmezővásárhelyen) Szeptember 24. után részt vettek emlőszűrésen és regisztrálnak, a helyszínen kerékpárt sorsol ki az Egészségfejlesztési Iroda.

Az EVP- Egészségfejlesztési Iroda és a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda minden jelentkezőt szeretettel vár az egészségkerékpározásra.