Szeptemberi szűrések a Makói Kistérségben

Szeptemberi szűrések a Makói Kistérségben

Az év első feléhez hasonlóan az Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda szeptemberben is az egészségmegőrzés, illetve egészséges életmód jegyében szervezett települési szűréseket.

A hónap első hétvégéjén szeptember 3-án az iroda dolgozói Nagylakon várták az egészségük iránt érdeklődő lakosokat. Az egészségnapra összesen 41 nagylaki lakos látogatott el.  Szintén ezen a hétvégén került megrendezésre a Makói Hagyma-túra, melyen 100 fő vett részt.

Szeptember 10-én Pitvarosra szervezett szűrőnapot a Makói Egészségfejlesztési Iroda. A szűrés a Pitvarosi Egészségházban került megrendezésre. Három kórházi szakdolgozó, két életmód tanácsadó várta a helyszínre érkezőket a délelőtt folyamán, összesen 53 fő vett részt vizsgálatokon.

Makói Egészségfejlesztési Iroda Kövegy településen az önkormányzattal együttműködve, szeptember 19-én mérte fel a lakosság egészségi állapotát. A délelőtt folyamán összesen 16 fő vett részt vizsgálatokon.

Idén a Magyarcsanádi szűrőnap 09.24-én került megrendezésre. 9 férfi és 36 nő vett részt a szűrővizsgálatokon. A bőrgyógyász orvos 23 főnél végezte el az anyajegyek szűrését, 4 főt továbbutalásra javasolt.

A szűréseken az egészségi állapotuk iránt érdeklődő lakosokat várták, akik vércukorszint-, koleszterinszint-, testsúly-, testmagasság- és testtömeg index- mérésen, érszűkületi vizsgálatokon vehettek részt. A 45 év feletti nők részére lehetőséget biztosítottak csontsűrűség rizikómérésre, a 45 év feletti férfiak részére pedig a prosztata megbetegedések rizikó szűrésére.

dsc_0918

dsc_0922