Mozgás Éjszaka Makón

Mozgás Éjszaka Makón

Harmadik alkalommal rendezi meg Makón az Egészségfejlesztési Iroda a Mozgás Éjszakája eseményt. 2017. június 23-én, pénteken 20.00 óra és éjfél között ismét közös éjszakai sportolásra hívják a lakosságot a helyi sportegyesületekkel és civil szervezetekkel partnerségben.

 

2015-ben elsőként szervezte meg a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda a Mozgás Éjszakáját, csatlakozva a Nemzeti Egészségfejlesztési Iroda által meghirdetett országos rendezvénysorozathoz. Első alkalommal 8 helyszínen mozoghattak a makói lakosok, ekkor 379 lakos regisztrált a rendezvényen.

A tavalyi évben 12 helyszín várta a lakosokat. A mozgásprogramokon 291 fő vett részt szerte a városban. A Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda célja – hagyományt teremtve a rendezvényből – ebben az évben is az, hogy minél több helyi lakos, minél többféle mozgásformát próbálhasson ki és ismerhessen meg.

A megnyitó 19:30 órakor az Erdei János Városi Sportcsarnok előtt lesz megtartva, ezt követően 14 szervezet, sportklub vagy egyéni tréner részvételével, 25 mozgásformát próbálhatnak ki a makói és térségi lakosok.

 

A szervezők célja az, hogy minél többeknek kínáljanak lehetőséget minél több mozgásforma kipróbálására annak érdekében, hogy a résztvevők kedvet kapjanak az egészséges életmód szempontjából elengedhetetlenül szükséges rendszeres testmozgáshoz, és megtalálhassák a számukra legmegfelelőbb mozgásformát.

 

Az Atlas Edzőteremben csapatverseny, a Colosseum Edzőteremben Hot Iron, Grand Up, Önvédelmi Oktatás és bemutató, az Írisz Táncklubban táncbemutató, a Spirit Fitnessben GymStick, Walkenergie, Speedup, Pilátesz torna várja a mozogni vágyókat.

A Hagymatikumban jóga és vízitorna, az Erdei János Városi Sportcsarnok elől Apátfalvára terepkerékpározás és kerékpártúra indul, a sportcsarnok előtt nyílt amerikai futball edzés, valamint Taekwondo edzés, a Sportcsarnokon belül pedig funkcionális edzésen és kispályás futball tornán vehetnek részt a lakosok.

A Hagymatikum előtti Zenepavilonnál Meridián tornán, az Erdei János Városi Sportcsarnok mögötti IPOSZ Teniszpályán  nyílt tenisz edzésen vehetnek részt az este folyamán. A Petőfi Parkban 5 km-es futóversenyt szerveznek korosztályok és nemek szerinti felosztásban.

A Korona Étterem teraszán 21:00 órától Sakkversenyt szervez a Makói SVSE.

A Makói Mozgás Éjszakájához csatlakozott Apátfalva, Csanádalberti, Ambrózfalva, Nagyér, Pitvaros, Kiszombor, Magyarcsanád és Csanádpalota települése is, ahol szintén különböző mozgásprogramokkal várják a lakosokat.

A mozgás mellett játékra is hívja a lakosokat a Makói Kistérség Egészségfejlesztés Iroda. Az eseményen részt vevőknek nincs más dolguk, csak egy kreatív képet kell készíteniük magukról, amint az éjszaka során mozognak. Az elkészült képet be kell hashtagelni #EFIMOZGÁSÉJSZAKA2017 néven vagy elküldeni az efi-mako@evp.hu címre és a legkreatívabb képeket ajándékcsomagokkal jutalmazzák.
Bővebb információ a www.evp.hu oldalon és a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda facebook oldalán található. További részletekkel kapcsolatban keressék az EVP – Egészségfejlesztési Iroda munkatársait az efi-mako@evp.hu e-mail címen vagy a 62/511-186-os telefonszámon.