Munkatársaink

Kollégáink a 2020-2021-es év fordulóján

Az EVP Egészségfejlesztési Irodában (balról a hátsó sortól kezdve): Fuszkó Zita: mentális egészségfejlesztő – pszichológus (okleveles pszichológus), Fodor Boglárka: mentális egészségfejlesztő  –  pszichológus (okleveles pszichológus), Vili-Szabó Bernadett: mozgás tanácsadó (rekreációszervező és egészségfejlesztő), Erdei Ninetta: prevenciós tanácsadó (védőnő), Nagy Krisztina: prevenciós tanácsadó (védőnő), Kocsisné Demeter Barbara: projekt asszisztens (védőnő, okleveles népegészségügyi szakember), Gyurisné Pethő Zsuzsanna: programigazgató (egészségügyi közgazdasági és menedzsment szakokleveles diplomás ápoló), Girizd Árpád: pénzügyi és projekt asszisztens (okleveles közgazdász közgazdálkodás és közpolitika mesterszakon), Pszota Anett: projekt asszisztens (okleveles közgazdász marketing mesterszakon)

A Makói Egészségfejlesztési Irodában (balról jobbra): Páhi Terézia: prevenciós tanácsadó (védőnő), Gyurisné Pethő Zsuzsanna: programigazgató (egészségügyi közgazdasági és menedzsment szakokleveles diplomás ápoló), Bognár Anna: mentális egészségfejlesztő  –  pszichológus (okleveles pszichológus), Kollárné Korsós Anita: prevenciós tanácsadó (védőnő).

Gyurisné Pethő Zsuzsanna

Egészséges Vásárhely Program, programigazgató

Egészségügyi Közgazdasági és Menedzsment Szakokleveles diplomás ápoló végzettségem alapján dolgozom az Egészséges Vásárhely Programnál, előtte foglalkoztam tanítással, oktatásszervezéssel, huszonegy évig az egészségügyi ellátásban dolgoztam – a legszebb szakmai éveim a szívsebészeten töltöttem. Értékrendemben a legfontosabb a család, az egészség és a hivatás.

 zsuzsa

  

Girizd Árpád

EVP-EFI, pénzügyi és projekt asszisztens

Nemzetközi tanulmányok szakos végzettségemet 2014-ben a Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán, közgazdálkodás és közpolitika szakos diplomámat pedig a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán szereztem 2017. februárjában. 2017. júniusa óta dolgozom az Egészségfejlesztési Irodában. Feladataim közé tartozik a pénzügyi és szakmai tevékenységekben, fejlesztésekben, megvalósításban és jelentésekben való részvétel. Feladataim közé tartozik tovább a projektek adminisztrációja, a számlák és szerződések egyeztetése, a keletkező dokumentációk papír alapú és elektronikus nyilvántartása és rendszerezése, valamint az Egészségfejlesztési Iroda munkájának koordinálása.

Kép1

Volt munkatársaink:

Túri Lilla

EVP-EFI, prevenciós nővér

2016. júniusában végeztem a Szegedi Tudomány Egyetem Juhász Gyula Pedagógusképző karán Rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakirányon. Tanulmányaim során egészségfejlesztésre specializálódtam. Az EVP- Egészségfejlesztési Irodában 2016. július óta dolgozom. Tanulmányaimat szeretném egészségkommunikációval folytatni, ennek tükrében a kommunikációval kapcsolatos feladatokat én látom el az irodában. Feladataim között szerepel a honlap, hírlevél szerkesztése, kapcsolattartás a külső kommunikációs partnerekkel, sajtóközlemények írása. Ezen kívül feladataim közé tartozik az iroda által szervezett programok, szűrővizsgálatok szervezése, lebonyolítása valamint, előadások tartása az egészséges életmód és a mozgás területén. A mindennapi életben, egyre fontosabb szerepet tölt be az egészség, ennek tükrében fontosnak tartom, hogy az emberek egyre nagyobb hajlandóságot mutassanak saját egészségük fejlesztése iránt, ami által minden ember részt vesz a számára optimális életkörülmények kialakításában.

dsc_6463

Szántai Zsanett

EVP-EFI, projekt asszisztens

2014-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Felnőttképzési Intézetének andragógia alapszakán. Az EVP- Egészségfejlesztési Irodában 2015. január óta dolgozom, projektasszisztensként. Feladataim közé tartozik a projektek adminisztrációja mellett a szervezési feladatok ellátása, valamint kapcsolattartás a partnerekkel, szűrővizsgálatok előkészítése, előadások tartása az egészséges életmód és a mozgás területén.

Lehetőségem adatott ezen kívül, hogy a 2011-ben, a Szinergia Óbudai Tagintézményében szerzett sportoktatói végzettségem is hasznosítsam. 2015. február óta heti rendszerességgel tartok aerobik órákat a program keretén belül. Mivel a mozgás az életem, a mindennapjaim részét képezi, örülök, hogy példát mutathatok ez által másoknak.

2016. novembere óta az EFI életmódváltó program (testsúlykontroll program) team-jének tagjaként mozgástanácsadást végzek. Bízom benne, hogy tevékenységemmel hozzá tudok járulni a résztvevők sikeréhez.

Nagy örömmel vettem, hogy munkatevékenységem folyamán is hasznosíthatni tudtam szakmai tudásomat, mivel a 2015-ben megkezdett andragógia mester szakos diplomadolgozatom témája: egy felnőttképzési innováció szakmai megtervezése a prevenció területén, melyet a későbbiekben egy projekt során terveink között szerepel a megvalósítás.

Örülök, hogy részt vehetek kreatív programok kitalálásában, megvalósításában, emellett új dolgok fejlesztésben vehetek részt. Sok új információval gazdagodtam munkám során, melyet a mindennapjaimba is alkalmazni tudok. Hiszek benne, hogy egy kis apró odafigyeléssel igenis sokat tehetünk saját egészségünk megőrzése érdekében.

“Boldogságunk kilenc tized része kizárólag egészségünkön nyugszik. Ha egészség van, az minden élvezet forrásává válik, de ha nincs, az egyéb javak, a szubjektív értékek sem boldogítanak, mert a szellem, a hangulat, a temperamentum szárnyalását is lecsökkenti, elnyomorítja a betegség.”

Arthur Schopenhauer

aeobik_4
zsani

 

Zsóriné Deák Erzsébet

EVP-EFI prevenciós nővér

2015.májusa óta dolgozom az Egészség fejlesztési irodában a prevenciós rendelőben. Eredetileg szülésznő vagyok, és egészség fejlesztő terapeuta végzettségem is van. Állapot felméréseket végzek, ahol mérünk testsúlyt, testmagasságot, BMI, testzsír százalékot, haskörfogatot. Érszűkületi rizikó mérés is történik , hölgyeknek 40 felett csontsűrűség rizikó vizsgálat, férfiaknak 40 felett PSA szűrés folyik. Dohányosoknak CO mérés történik, szükség szerint vércukor és koleszterin szint meghatározás. Személyes tanácsadás végén a páciens egészségtervet és mozgás lehetőséget is kap. Fogyni vágyó pácienseinket a testsúly kontroll program keretein belül segítem,  a team munkáját koordinálom. Célunk hosszú távon fog megtérülni, hiszen a népegészségügyi mutatók javulását eredményezhetik. A szűrő és rizikó vizsgálatok lehetőséget adnak a betegségek korai felismerésére. Életmód váltással, odafigyeléssel sokat tudunk tenni saját egészségünk megtartása, helyre állítása érdekében !

bozse

 

Makay Anikó

EVP-EFI, szakmai vezető, prevenciós nővér

1994 júniusában végeztem a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Főiskolai karán védőnő szakon, majd 2008-ban ifjúsági védőnő szakirányú végzettséget szereztem. 1987 óta dolgozom az egészségügyben: először segédápoló voltam, majd a diploma megszerzése után Székkutason voltam területi védőnő egészen 2008 júniusáig. Az akkor induló Egészséges Vásárhely Program prevenciós nővéri állására jelentkeztem és azóta az EVP programirodán dolgozom. Feladataim közé tartozik az egészségfejlesztéssel kapcsolatos pályázatok írása, pályázatok megvalósításának koordinálása, szűrővizsgálatok előkészítése, kivitelezése. Mint védőnő és mint magánember egyaránt fontosnak tartom az egészség megőrzését, annak fenntartását, melyért véleményem szerint mindenki saját maga teheti a legtöbbet.

aniko

Dinnyés Edit

EVP-EFI, prevenciós nővér

Védőnő végzettségemet 2014-ben a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán, népegészségügyi szakember végzettségemet 2016-ban a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán szereztem.  2016. január óta dolgozom az Egészségfejlesztési Irodában, ahol az állapotfelméréssel egybekötött életmód tanácsadásokat tartok, a szűrőnapok szervezésében és lebonyolításában is részt veszek. Továbbá a feladataim közé tartozik a szűrőnapok és mozgásprogramok statisztikájának vezetése, az éves szakmai jelentés készítése. Mérvadónak gondolom, hogy munkatevékenységünk során hozzájárulunk a lakosság és az egyén egészségi állapotának javulásához, amely a népegészségügyi mutatók javulásához is vezet, hosszú távon a lakosság körében, az egyén esetében rövidtávon is.

edit-kepe

Rékasiné Daróczi Irén

Makói Kistérség EFI – Prevenciós nővér

A Szegedi Tudományegyetem Egészségügyi főiskola karán végeztem diplomás ápoló szakon 2004-ben. Azóta is az egészségügyben dolgozom. Legelőször az ágy melletti ápolást sikerült elsajátítanom. Dolgoztam Szegeden II. Belgyógyászati Klinika Hematológia osztályán illetve az Új Klinika Neurológia osztályán is. Azért választottam ezt a pályát, hogy segíteni tudjak másoknak a gyógyulásukban, és olyan jó érzés, amikor megköszönik az emberek, hogy odafigyelnek rájuk. Eközben 2 gyermek édesanyja is lettem. Mivel 2 gyermek mellett nem akartam kórházban maradni dolgozni, az időbeosztás miatt új lehetőség után néztem. Utána pedig rátaláltam az Egészségfejlesztési Irodára Makón, ahol a megnyitása óta vagyok, aminek már 2 éve is van.(2014 október). Ez egy teljesen más terület volt a számomra, mivel itt nem beteg emberekkel kell foglakozni, hanem a betegségek megelőzésében kell nekik segítséget nyújtani, tanácsot adni az egészséges életmódhoz, ami nagyon tetszik és látom az emberek is nagyon örülnek ezeknek a lehetőségeknek.

irenke-2-1

Renkó Ágnes

Makói Kistérség EFI – Prevenciós nővér

2015. nyarán végeztem egészségügyi gondozás és prevenció-védőnő szakirányon a Szegedi Tudományegyetemen. 2016. februárjában kezdtem prevenciós nővérként dolgozni az Egészségfejlesztési Irodában. A prevenciós rendelőben kolléganőimmel egészségügyi állapotfelmérésekkel egybekötött életmód tanácsadást végzünk, ezen kívül egészségszűréseket szervezünk, és bonyolítunk le Makón és kistérségében. Az tetszik ebben a munkában, hogy az állapotfelmérések során a figyelmem középpontjában közel egy órán át egy páciens áll, ez idő alatt kizárólag az ő egészségmagatartásának formálásával foglalkozhatok. Az említett tevékenységeken felül a Testsúly kontroll program koordinálásáért felelek. Örömmel tölt el, hogy a programban résztvevő személyek életmódjában történő sikeres változás elérésében segíthetek.

Célom, a lakosok egészségmagatartásának fejlesztése a betegségek megelőzése illetve korai felismerése érdekében. Munkám során olyan egyéb rendezvények szervezésében veszek részt, melyekkel felhívjuk a lakosság figyelmét a szűrővizsgálatokon való megjelenés fontosságára.

agi

Kolozsvári Rozália

Makói Kistérség EFI – Prevenciós nővér

Ápolónői alapvképestíésem mellé az évek során körzeti nővéri és foglalkozás-egészségügyi szakápolói végzettséget, egészségtan-tanári, továbbá gyermek- és ifjúságvédelmi tanácsadói diplomát szereztem. Dolgoztam betegágy mellett, háziorvosi körzetben és családsegítőként is. Sokéves szakmai tapasztalatommal szeretném támogatni a szűrővizsgálatokon, állapotfelmérésen résztvevőket az egészségük megőrzése érdekében szükséges változások elérésében. Hiszem, hogy a legtöbb betegség megelőzhető, helyes életmóddal, egészségesebb táplálkozással, testmozgással, és ha harmóniában élsz önmagaddal!

“Az összevisszaságban találd meg az egyszerűséget, a hangzavarban a harmóniát. A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség.”
(Albert Einstein)

rozika
#security check Website Security Test