Mozgásformák Hódmezővásárhely

Brazil jiu jitsu

Modern harcművészet, mely önvédelemre tanít. A fittség iránti vágy, jó közérzet, sportban elért sikerek mind hasznos kiegészítők, de alapjaiban véve a harcművészet gyakorlók fő célja, hogy ha úgy adódik, meg tudják védeni magukat az utcán. Ehhez nyújt gyakorlati és mentális felkészülést ez a mozgáslehetőség.

Mommy belly (hasregeneráló)

Ha szétnyílik a hasizom, akkor az nem marad rejtve. Először esztétikai problémaként jelenik meg, és hiába edzünk szorgosan, a hasi terület valahogy sehogyan sem akar erőre kapni. És ha nem kezdünk el vele foglalkozni, akkor az esztétikai problémákon túl hamar szembesülni fogunk az egészségügyi tényezőkkel is, a mindennapos hátfájdalmakkal és a kismedence izomzatának meggyengülésével. Köldök-, hasfali-, rekesz –, gerinc- és lágyéksérvhez, illetve gátizom problémáknál kiegészítő terápiaként is javasolt. Segít az ülőmunka miatt kialakult hanyag testtartáson is.

Zsírégető gymstick

A Gymstick – olyan mint egy súlyzórúd, amelynek végéhez két gumikötél illeszkedik – a kezek és a lábak között állandó változó erőteret hoz létre. Erőfejlesztés, állóképesség fejlesztés, izomtónus fokozás, ízület és gerincstabilizálás, egyensúly és koordinációfejlesztés történik minden egyes edzésen. Az edzés során szinte az egész testünk tónusba kerül és a sok-sok izom együttes terhelése következtében nagyon magas lehet az elhasznált kalóriák száma. Ha az optimális zsírégető intenzitástartományt pulzuskontrollal is ellenőrizzük, látványos testsúlycsökkenés érhető el.

Alakformáló kardió

A mozgás során egyszerű alapgyakorlatokat végzünk saját testsúllyal, alkalmanként kis súlyzókkal, gumiszalagokkal 8-as sorozatokban, 4-8-as ismétlésekkel.
Az órák felépítésében a magas és alacsony intenzitású részek váltakozása jellemző. Az edzés hangulatát a szöveg nélküli zene, a közös számolás és a páros valamint csapatban végzett gyakorlatok adják.

Alakformáló zsírégető

A mozgás során egyszerű alapgyakorlatokat végzünk saját testsúllyal, alkalmanként kis súlyzókkal, gumiszalagokkal 8-as sorozatokban, 4-8-as ismétlésekkel.
Az órák felépítésében a magas és alacsony intenzitású részek váltakozása jellemző. Az edzés hangulatát a szöveg nélküli zene, a közös számolás és a páros valamint csapatban végzett gyakorlatok adják.

PILATES

A Pilates és a SpineUp! Preventív gerinctréning elsősorban a gerinc helytelen használatából adódó és tipikusan civilizációs betegségnek tekinthető hát- és derékpanaszok, reumatikus és ízületi problémák esetén jelent hatékony segítséget. Azok számára is tökéletes testmozgást jelent, akiknek nincsenek tüneteik, de az egészségüket szem előtt tartva megelőzés céljából szeretnék a mozgásrendszerüket fejleszteni, karbantartani.

JÓGA

A jóga egy rendkívül hatékony, önismeretre épülő mozgás. A jóga ászanák, olyan pózok vagy testtartások, amelyek anatómiai és energetikai szempontból is tökéletesek. Jótékony hatással vannak a testre, a szellemre és a lélekre egyaránt.

ZUMBA

A Zumba nem más, mint a latin zenék, valamint a salsa, merengue, cumbia, flamenco, hastánc, afrikai táncok, pop vagy a tango elegye. A Zumba órán nemcsak az alaplépéseket lehet megtanulni, hanem több irányzatba is bele lehet kóstolni. A zumba azonban nemcsak a táncról, hanem az alakformálásról is szól. Az órák folyamán hangsúlyosan megdolgoztatjuk a has, a fenék és a comb izmait.

TRX

Egy edzéstípus, ami nincs nemhez, korhoz és edzettségi szinthez kötve, ez a TRX. Lényege, hogy a saját testsúly, valamint a gravitációs erő kihasználásával dolgozunk, nincs szükség súlyokra sem. Csak a fantázia szab határokat a gyakorlatok végzése során, amelyekkel növelhető az állóképesség és az erőnlét.

NMPT-GERINCTORNA

Az NMPT – gerinc és mozgáskorrekció egy olyan korrekciós modulok sora, melyek az adott mozdulatban lehetetlenné teszik a hibás mintákért felelős feltétlen reflexek működését, így rákényszerítik az ideg-izom rendszert, hogy újramodellezze, újra megtanulja a helyes mintákat. Ezzel a rendszer pont azokat a test belsejéből eredő túlterheléseket oldja meg és programozza át, melyek a degeneratív folyamatok kialakulását hozták létre.

Yin Jóga

A Yin jóga gyakorlása mélyebbre ható, a szöveteket, a fascia rendszerünket, az ízületeket, csontokat, szalagokat dolgoztatja meg, táplálja az ízületeket. Anatómiailag főként a csípő, a medence és az alsó háti szakasz kötőszöveteinek lazítása a cél. Hatására megnő az ízületi mozgás terjedelem. A Yin szöveteink kevésbé rugalmasak ezért több időre van szükség a nyújtásukhoz. A Yin jóga egy lágy, de mégis kihívást jelentő jóga, mivel a pózok kitartása /csoportos órán 3-5 perc/, akár 7-10 perc is lehet. A gyakorlás folyamán a légzés könnyed, áramló erőfeszítés nélküli, mivel az elengedés, a figyelés, a befelé fordulás önmagunk átadása a gravitációnak a lényege a Yin jóga gyakorlásnak. A legtöbb Yin jóga póz a 6 alsótest meridiánnal dolgozik (máj, epe, vese. húgyhólyag, lép, gyomor).

ALAKFORMÁLÓ

A mozgás során egyszerű alapgyakorlatokat végzünk saját testsúllyal, alkalmanként kis súlyzókkal, gumiszalagokkal 8-as sorozatokban, 4-8-as ismétlésekkel. Az órák felépítésében a magas és alacsony intenzitású részek váltakozása jellemző. Az edzés hangulatát a szöveg nélküli zene, a közös számolás és a páros valamint csapatban végzett gyakorlatok adják.

ÚSZÁS

A sport, amely kortól, súlytól, képzettségi foktól függetlenül végezhető mozgásforma, a test összes izomzatát megmozgatja. Mozgásszervi elváltozások elkerülésére és a már kialakult problémák kezelésére is remekül használható, nem terheli meg a gerincet és az ízületeket. A légzőrendszerünket is fejleszthetjük vele, mivel légzésszabályozásra késztet. Fejleszti és gyorsítja az anyagcserét, a szív-és érrendszer működését képes pozitívan befolyásolni, melynek következtében javul a szövetek és sejtek oxigén- ellátása.

FALLABDA

A fallabda különlegesen jó egészség megőrzési, illetve egészség fejlesztési hatással bír. Mozgásanyaga ötvözi a dinamikus és gyors mozdulatokhoz szükséges gyorserőt és tartós (egy óra) mozgásokhoz nélkülözhetetlen állóképességi tulajdonságokat.

FUTÁS

Futni jó, és futni egészséges: szabad levegőn, a természetben kocogva nem is sejtjük, milyen jók vagyunk a szervezetünkhöz. Amikor valaki elkezd rendszeresen futni, először azt tapasztalja, hogy csökken a fáradékonysága és megnövekszik a terhelhetősége. Fittebbnek érzi magát. A rendszeresen futók könnyebben tartják a testsúlyukat az évek múlásával, mint az inaktívak. A stressz levezetésére is nagyon alkalmas ez a sportolási forma, ráadásul eszköz nélkül, bárhol, bármikor végezhető!

FAT BURNING JUMPING

A Fat Burning Jumping egy 130 cm átmérőjű, kapaszkodóval ellátott trambulinon végzett edzés. Nagyon intenzív, roppant hatékony zsírégető, állóképesség növelő óra.

FITBALL

A FitBall gimnasztikai labda és kézi súlyzó segítségével történik. Ez egy erősítő és alakformáló, valamint ízületkímélő óratípus.

SPINNING

Ez a mozgásforma jelentősen javítja a keringési rendszert, egyben megerősíti a szívet. Sőt nagymértékben javítja az állóképességet is úgy, hogy az ízületeket, valamint a szalagokat védi. Ráadásként elmondható még a spinningről, hogy a teremben végezhető mozgásformák közül az egyik leghatékonyabb zsírégető sport.

STEP AEROBIK

Alaplépésekből és erősítő gyakorlatokból áll, amiket magas ismétlésszámban végzünk. Zsírégető hatású, így fogyókúrázóknak kifejezetten ajánlott, állóképességet fokozó mozgásforma, mely főként a lábikrát, a combot, a csípőt és a feneket mozgatja, formálja.

FIT BODY INTERVALL

Ez egy igen intenzív, saját testsúlyos, állóképességet növelő edzés.

THAI CHI

Lassú mozgássoron alapul. A belső nyugalom gyakorlása nagyon hatásos azoknál, akik érzelmi problémákkal küzdenek, mert a nyugodt koncentráció oldja a mentális problémákat. Többek között a thai chi javítja a tartást, tehermentesíti a gerincet és a testet; visszaadja az ülés, állás és mozgás szabadságát és könnyedségét; javítja az egyensúlyt.

Minden korosztálynak ajánlott!


CAPOEIRA AEROBIK

A Capoeira nagyon sok izomcsoportot megmozgat és formál.  A derék, a csípő és a has területén tobzódó párnácskáknak bizonyosan búcsút inthetünk, ha ezt a sportot választjuk, a legtöbb gyakorlat ugyanis ezeket a részeket teszi izmosabbá. A hátfájósoknak jó hír, hogy a Capoeira ezt a területet rendesen megmozgatja, átmasszírozza, így a tevékenység tartós folytatása garantáltan megszűnteti a hátfájást. Olyan izomzat alakul ki ugyanis a háton, mely teljes mértékben képes megszabadítani a gerincet a terheléstől, ez pedig megszűnteti a fájdalmat. Ezenkívül a comb- és farizom is feszessé, rugalmassá válik a táncos és küzdősport elemeit vegyítő aerobiktól.

FUNKCIOMÁLIS EDZÉS

A funkcionális tréning lényege, hogy olyan gyakorlatokat végzünk, amelyek a mindennapi életben is megállják a helyüket, melyek során a testünk, az izmaink a maguk természetes módján mozognak. Nem izoláltan eddzük az egyes izomcsoportokat, hanem egy egységes egészként tekintünk a testre. A funkcionális edzések célja a teljes test megmozgatása. Ilyenkor egyetlen tréning alatt előkerül az állóképesség fejlesztése, az erősítés, a mobilizáció. A funkcionális jellegű edzések egyik fő jellemzője, hogy olyan gyakorlatokat tartalmaznak, amiben a testrészek a természetes mozgásukhoz hasonlóan vesznek részt. Ez azért nagyon fontos, mert így az erő fejlesztése mellett a stabilitásunkat és az egyensúlyunkat is tudjuk javítani, vagyis olyan módon erősödünk, hogy attól a mindennapi életünk mozgásformáit is könnyebben tudjuk kivitelezni.

MINDSZENTPILATES

Az órák során helyes légzéssel, az erőközpont alkalmazásával megfelelő időtartamig, megfelelő ritmusban, pontosan hajtjuk végre a gyakorlatokat. A gyakorlatok során a mély hasizmok megerősödnek, a mozgás gyakorlója megtanulja a helyes testtartást, majd később a tudatosan izolált izommozgást. Emellett van, aki fogyási célzattal keresi fel a pilates órákat, mert erősödnek az izmok, szálkásabbá válik a test, növekszik az általános erőnlét.