ÉMOT kongresszus

A Magyar Életmód Orvostani Társaság idén második alkalommal rendezte meg Kongresszusát február 14-15. között Kecskeméten a Granada Hotelben. A Kongresszus főbb témái közé tartoztak a gyakori krónikus megbetegedések életmód orvosi terápiái, a praxisközösségek és egészségfejlesztési irodák működése, illetve a mentálhigiéné is. Az esemény résztvevői között élénk szakmai eszmecsere alakult ki, melynek során megvitatták saját szakterületeik újdonságait, tapasztalatait.

Az EVP Egészségfejlesztési Iroda két előadással is képviseltette magát a Kongresszuson. Dr. Csajbók Éva az “Életmód orvoslás reggeltől estig” elnevezésű szekcióban adta elő “Az egészségmagatartás pozitív irányú változásának elősegítése a Testsúlykontroll Program keretein belül” című előadását. Ennek során bemutatta, hogy említett programunkban milyen elvek mentén dolgoznak együtt a különböző területek szakemberei, illetve, hogy milyen tapasztalatokkal rendelkezünk idáig a program sikerességét és hatékonyságát illetően. A másik előadást Fodor Boglárka tartotta az “Életmód orvoslás a gyakorlatban” nevű szekcióban, “Mentális egészségfejlesztés a Hódmezővásárhelyi Járásban” címmel. Előadásában kitért a mentális egészségfejlesztési lehetőségekkel bővült szolgáltatások körére, a pszichológiai programok tapasztalataira és eddigi eredményeire.

A Kongresszuson az EVP Egészségfejlesztési Iroda képviseletében jelen volt még Gyurisné Pethő Zsuzsanna programigazgató, az EVP és a Makói Egészségfejlesztési Irodák vezetője, illetve Fuszkó Zita mentális egészségfejlesztő, pszichológus, aki részt vett a Testsúlykontroll Program kapcsán készült előadás anyagának statisztikai feldolgozásában.

Mindkét előadást rendkívül pozitívan fogadta a közönség, remek visszajelzéseket kaptunk tevékenységeink kapcsán. Megtisztelő élmény volt részt venni a Kongresszuson és első kézből értesülni a tudományterület kiválóságaitól a legkorszerűbb eljárásokról és gyakorlati tapasztalatokról.