Makó ajánlott mozgások

Jóga

A jóga egy rendkívül hatékony, önismeretre épülő mozgás. A jóga ászanák, olyan pózok vagy testtartások, amelyek anatómiai és energetikai szempontból is tökéletesek. Jótékony hatással vannak a testre, a szellemre és a lélekre egyaránt.

Úszás

A sport, amely kortól, súlytól, képzettségi foktól függetlenül végezhető mozgásforma, a test összes izomzatát megmozgatja. Mozgásszervi elváltozások elkerülésére és a már kialakult problémák kezelésére is remekül  használható,  nem terheli meg a gerincet és az ízületeket. A légzőrendszerünket is fejleszthetjük vele, mivel légzésszabályozásra késztet.
Fejleszti és gyorsítja az anyagcserét, a szív-és érrendszer működését képes pozitívan befolyásolni, melynek következtében javul a szövetek és sejtek oxigén-ellátása.

Pilates

A pilates órák során helyes légzéssel, az erőközpont alkalmazásával megfelelő időtartamig, megfelelő ritmusban, pontosan hajtjuk végre a gyakorlatokat. A gyakorlatok során a mély hasizmok megerősödnek, a mozgás gyakorlója megtanulja a helyes testtartást, majd később a tudatosan izolált izommozgást.

A módszer alapvetése, hogy van egy erőközpont, s innen indul ki minden mozdulat. Az erőközpontot a has jelenti, valamint a hát alsó része, a far, a medence izmai. Innen indulnak ki a mozdulatok. Fontos a megfelelő légzéstechnika, s annak tisztán látása, hogy a rossz egészségi állapot hátterében sokszor a nem megfelelő légzés, és a rossz testtartás áll. Emellett van, aki fogyási célzattal keresi fel a pilates órákat, mert erősödnek az izmok, szálkásabbá válik a test, növekszik az általános erőnlét.

Fanatic Jump

A Fanatic Jump edzés során az instabil felületnek köszönhetően az izmok folyamatosan kompenzálnak, ezért nem lehet a terheléshez hozzászokni. Egyben ízületkímélő ez az edzés, mivel a trambulin a “becsapódás” nagy részét felfogja. Azonban nem csak ugrálni lehet a trambulinon, hanem különböző alakformáló gyakorlatokat is végezni.

Power Body

A Power Body a személyi edzések leghatékonyabb alapgyakorlatait csoportos óra keretében ötvözi. Kétkezes- és egykezes súlyzókat, gumikötelet, egyéb eszközöket használunk a maximális fejlődés érdekében.

STEP pados óra

Egy STEP pados óra pörgős, funkcionális gyakorlatokat tartalmaz, alakot formál, változatos, és még sincs benne ugrálás, mivel a kardió hatást a szintkülönbségek váltogatása adja. A funkcionális jelzőt pedig azokra a gyakorlatokra használjuk, amelyek egyszerre több izomcsoportot is bekapcsolnak a munkába. Tehát segítségükkel rövidebb idő alatt sokkal jobb eredményeket érhetünk el, mint az izoláltan végzett gyakorlatokkal.

Senior köredzés

A senior köredzésen speciális Easy Line gépeken végezzük a gyakorlatokat, amelyek teljesen átmozgatják a test izmait, terhelésük egyénre szabható. A gépek mellett más, az idősebb korosztály problémáira ható gyakorlatokat is végzünk.

Deepwork-flow

A Deepwork-flow gyakorlatai egyszerre feszítik meg és lazítják el az izmokat. Kardió-, erő-, dinamikus- és statikus gyakorlatok váltakoznak benne, flow élményt nyújtva. Fizikai és mentális jótékony hatás egyszerre érvényesül.

Spinning

A spinning órákon az erőnlét fejlesztése mellett a helyes kerékpározási technika alapjainak elsajátítása is megtörténik, valamint nagy figyelmet kap a helyes testtartás ülve, illetve kiállva tekerés közben, a feladatnak megfelelő kézpozíciók, és a helyes hajtástechnika is.

Az órákon ezen túl jellemzően intervall jellegű gyakorlatokkal fejlesztjük az erőnlétet, tehát egy megerőltető részt mindig regeneráló szakasz követ, teljes pulzusmegnyugvás nélkül.

Mindezek mellett a Spinning intenzív edzései kifejezetten alkalmasak zsírégetésre, ugyanis azok felgyorsítják a test anyagcsere folyamatait az edzés alatt és az azt követő időszakban.

STRECH&ROLL edzés

ASTRECH&ROLL edzés során azSMR masszírozó hengert használjuk, melynek helyes használata gyors és hatékony segítség az izomláz ellen, emellett segít elkerülni az izomproblémákat, és támogatja a kötőszöveti lerakódások feloldását.

A henger használata során az izompólyák, vagyis az izmot behálózó, összekötő, formáló, támasztó szövet masszírozása történik.

Az óratípus másik fele pedig stretchingből, vagyis nyújtásból áll.

Ezt az óratípust Önnek találták ki, ha:

– sok ülőmunkát végez

– hajlékonyabb, frissebb, flexibilisebb szeretne lenni

– meg akarja előzni a sportsérüléseket

  • kínzó izomlázát akarja gyorsan csökkenteni.

Fitball

A Fitball tréning egy biztonságos prevenciós és rehabilitációs edzésforma, így nagyszerűen használható minden ember számára, a gyerekektől a seniorokig, az edzetlenektől, a nagyon jó edzettségűekig egyaránt.

Sőt edzés közben óvjuk a csont-ízületi rendszert, és viszonylag nagy kiterjedésű aerob gyakorlatok végzése mellett is mindenki számára optimális szív és érrendszeri terhelést biztosíthatunk.

WALKenergie

A WALKenergie egy saját erővel meghajtott “sétálógép”. Ez elsősorban egy kardió jellegű mozgásforma, de az ellenállás helyes beállításával, illetve az edző szakszerű instrukcióival igazán hatékony alakformáló edzés is. Különösen előnyös a gyaloglás azok számára, akik életükben soha, vagy évek óta nem végeztek rendszeres testedzést, viszont szakítani akarnak eddigi életmódjukkal és szeretnének ezen változtatni

TRX

A TRX edzés során az edző személy kezét vagy lábát egy felfüggesztési pont tartja, miközben a másik végtagjával a talajon támaszkodik. Ellenállásként a saját testsúlyát használja, az intenzitást a test talajjal bezárt szöge illetve a stabilitás adja. Alkalmazható bárhol, bármilyen fittségi szinten, és bármilyen fittségi célhoz. Használatával erőt, állóképességet, koordinációt, hajlékonyságot, és a core izmok stabilitását tudjuk fejleszteni.

Alakformáló/zsírégető aerobik

Egy alapos bemelegítéssel kezdődik majd, váltakozó intenzitással mozgatjuk át a főbb izomcsoportokat, miközben a pulzusérték végig zsírégető tartományban helyezkedik el. Azok számára ideális ez az edzésforma, akik csinos, sportos alakra vágynak és szeretik a kihívást jelentő gyakorlatokat. Gyakran használunk gumiszalagot, kézisúlyzót és step padot is.

Gymstick

A Gymstick olyan, mint egy súlyzórúd, amelynek végéhez két gumikötél illeszkedik. Speciális edzéshatásai következtében a test valamennyi izomcsoportja gyorsan és látványosan reagál. Az izmok tónusa rohamosan javulni fog, amely az egész megjelenésünket energikussá és esztétikussá varázsolja már néhány hét alatt.

Minden egyes gyakorlatával erősítjük a gerinc és az ízületek stabilizálásban működő izomcsoportokat. Ennek eredménye, hogy azoknak, akiknek gyakran fáj a háta vagy a dereka, a panaszok csökkeni fognak, idővel pedig teljesen meg is szűnhetnek

Hot Iron

A Hot Iron egy magával ragadó súlyzó-rudas csoportos edzésforma. Izgalmas, dinamikus, biztonságos, tudományos alapú, és extrém hatékony, ha a szép, sportos test elérése a cél.

Emellett egy erő- állóképességi edzés, amit a senior korosztályon kívül mindenkinek ajánlunk, aki szeretne súlyzós edzéssel alakot formálni, erősíteni.

M.A.X. Training

A M.A.X. Training egy 30 perces, nagyon pörgős, csoportos edzésmódszer, amely standardizált, konkrét gyakorlatsorokból áll. Az edzés rendkívül hatékonyan fejleszti az állóképességet, az erőt és a koordinációt. Az edzés intervall tréning jellegű, ahol 45 másodperces terhelési szakaszokat 15 másodperces pihenő szakaszok követik.

Iron Box

Várunk mindenkit, aki szeret magas fordulatszámon pörögni, és be mer szállni a Spirit “ringjébe” egy garantáltan fárasztó, minden egyes porcikát átmozgató edzésbe. Az Iron Box™, a box ütéstechnikáit ötvözi erősítő elemekkel. A tréning intenzív, alaposan átmozgat, felpezsdíti a vérkeringést, ráadásul javítja a koordinációs képességet is. 

GrandUP

A GrandUP fitness egy egészen más élményt nyújt, mint a megszokott dance aerobik órák, hiszen sokkal intenzívebb mozgást garantál, mint a legtöbb táncos alapú irányzat, és sokkal szélesebb spektrumban használja a táncalapokat.

Ha csak a táncot nézzük, már önmagában az is nagyon intenzív mozgást jelent. De ennél sokkal többről szól a grandUP fitness! Kiváló cardio-edzés sok-sok zenével, mely során eufórikus élményben lesz része a mozogni vágyónak. Ez nem egy hagyományos aerobic óra merev mozdulatokkal. Ez élmény. Testnek és szellemnek egyaránt. A mozdulatok gyorsan lekövethetőek, és az erősítés rész is szinte észrevétlenül van beleépítve az óra menetébe. Egy 45-50 perces óra alatt biztosan elég 600 kalória.

Capoeira

A Capoeira nagyon sok izomcsoportot megmozgat és formál.  A derék, a csípő és a has területén tobzódó párnácskáknak bizonyosan búcsút inthetünk, ha ezt a sportot választjuk, a legtöbb gyakorlat ugyanis ezeket a részeket teszi izmosabbá. A hátfájósoknak jó hír, hogy a Capoeira ezt a területet rendesen megmozgatja, átmasszírozza, így a tevékenység tartós folytatása garantáltan megszűnteti a hátfájást. Olyan izomzat alakul ki ugyanis a háton, mely teljes mértékben képes megszabadítani a gerincet a terheléstől, ez pedig megszűnteti a fájdalmat. Ezenkívül a comb- és farizom is feszessé, rugalmassá válik a táncos és küzdősport elemeit vegyítő aerobiktól.

Átmozgató torna

Egy torna, mely során erősítjük a gerincünket stabilizáló izomzatot, valamint nyújtjuk és lazítjuk a feszes izmokat. Ezt a mozgásformát kimondottan a középkorú és az idősebb korosztály számára ajánljuk.