Hódmezővásárhely ajánlott mozgások

Pilates és SpineUp!

A Pilates és a SpineUp! Preventív gerinctréning elsősorban a gerinc helytelen használatából adódó és tipikusan civilizációs betegségnek tekinthető hát- és derékpanaszok, reumatikus és ízületi problémák esetén jelent hatékony segítséget. Azok számára is tökéletes testmozgást jelent, akiknek nincsenek tüneteik, de az egészségüket szem előtt tartva megelőzés céljából szeretnék a mozgásrendszerüket fejleszteni, karbantartani.

Nippon Zengo

A Nippon Zengo egy tömegsport, amely önvédelmi technikákat ötvöz aerob mozgással. Nagyon dinamikusak az órák, így kimondottan ajánljuk fogyni vágyóknak. Ezen felül mivel ütő, rugó technikákat tartalmaz izomerősítő illetve alakformáló is.

Jóga

A jóga egy rendkívül hatékony, önismeretre épülő mozgás. A jóga ászának, olyan pózok vagy testtartások, amelyek anatómiai és energetikai szempontból is tökéletesek. Jótékony hatással vannak a testre, a szellemre és a lélekre egyaránt.

Úszás

A sport, amely kortól, súlytól, képzettségi foktól függetlenül végezhető mozgásforma, a test összes izomzatát megmozgatja. Mozgásszervi elváltozások elkerülésére és a már kialakult problémák kezelésére is remekül használható, nem terheli meg a gerincet és az ízületeket. A légzőrendszerünket is fejleszthetjük vele, mivel légzésszabályozásra késztet. Fejleszti és gyorsítja az anyagcserét, a szív-és érrendszer működését képes pozitívan befolyásolni, melynek következtében javul a szövetek és sejtek oxigén- ellátása.

Spinning

A spinning a szobabiciklizés egy specifikus fajtája, ami ritmusos zenére történik. Az edző instrukcióitól függően száguldhatunk országúton, megmászhatunk magas hegyeket, de akár versenyen is részt vehetünk. A spinning tehát egy nagyon egyszerű és igen hatékony edzésprogram, jelentősen javítja a keringési rendszert, egyben megerősíti a szívet. Sőt nagymértékben javítja az állóképességet is úgy, hogy az ízületeket, valamint a szalagokat védi.

Spinracing

A spinracing zenés,koreografált teremkerékpár edzés, ami kitűnően alkalmas az állóképesség illetve az erő-állóképesség fejlesztésére! Alapvető különbség a spinning illetve a spinracing edzések között, hogy míg a spinningnél a felsőtest mozgása szinte kizárt, addig a spinracingnél a felsőtest mobilizálását kihasználjuk, így karhajlítások, kitartások, statikus mozgáselemek egyaránt beilleszthetők a koreográfiában, melyek igen változatossá, hangulatossá tehetik az órát!

Power Dolls

A Power Dolls egy metabolikus ellenállásos edzés, ami egyidejűleg fejleszti az izomzatot, zsírt éget és javítja az általános fittségi szintet.

Lullaby Ride

A Lullaby Ride edzéseken a résztvevő hölgyek a kisbabájukkal spinningelhetnek.

Step Aerobic

A Step Aerobic alaplépésekből és erősítő gyakorlatokból áll, amiket magas ismétlésszámban végzünk. Zsírégető hatású, így fogyókúrázóknak kifejezetten ajánlott, állóképességet fokozó mozgásforma, mely főként a lábikrát, a combot, a csípőt és a feneket mozgatja, formálja.

FitBall

A FitBall gimnasztikai labda és kézi súlyzó segítségével történik. Ez egy erősítő és alakformáló, valamint ízületkímélő óratípus.

Fit Body Interval

A Fit Body Interval egy igen intenzív, saját testsúlyos, állóképességet növelő edzés.

Fat Burning Jumping

A Fat Burning Jumping egy 130 cm átmérőjű, kapaszkodóval ellátott trambulinon végzett edzés. Nagyon intenzív, roppant hatékony zsírégető, állóképesség növelő óra.

Brazil Jiu Jitsu

Brazil Jiu Jitsu egy földharc alapú önvédelmi edzés, ahol ütések és rúgások nélkül küzdünk. Az állóképesség, és a gyorsaság növelhető általa hatékonyan.

Fallabda

A fallabda különlegesen jó egészség megőrzési, illetve egészség fejlesztési hatással bír. Mozgásanyaga ötvözi a dinamikus és gyors mozdulatokhoz szükséges gyorserőt és tartós (egy óra) mozgásokhoz nélkülözhetetlen állóképességi tulajdonságokat.

TRX

A TRX egy edzéstípus, ami nincs nemhez, korhoz és edzettségi szinthez kötve. Lényege, hogy a saját testsúly, valamint a gravitációs erő kihasználásával dolgozunk, nincs szükség súlyokra sem. Csak a fantázia szab határokat a gyakorlatok végzése során, amelyekkel növelhető az állóképesség és az erőnlét.

NMPT – gerinc és mozgáskorrekció

Az NMPT – gerinc és mozgáskorrekció egy olyan korrekciós modulok sora, melyek az adott mozdulatban lehetetlenné teszik a hibás mintákért felelős feltétlen reflexek működését, így rákényszerítik az ideg-izom rendszert, hogy újramodellezze, újra megtanulja a helyes mintákat. Ezzel a rendszer pont azokat a test belsejéből eredő túlterheléseket oldja meg és programozza át, melyek a degeneratív folyamatok kialakulását hozták létre.

Cross training

A Cross training egy olyan mozgásforma, amivel nemcsak fizikai kondíciónk válik tökéletessé, de mentálisan is megedződünk. Az edzés során fejleszthetjük erőnket, hajlékonyságunkat, gyorsaságunkat, állóképességünket, szív- és érrendszerünk edzettségét, a szertornagyakorlatokkal, melyek ötvözve vannak súlyemeléssel, és meghintve kardió és gimnasztikai gyakorlatokkal.

Zumba

A Zumba nem más, mint a latin zenék, valamint a salsa, merengue, cumbia, flamenco, hastánc, afrikai táncok, pop vagy a tango elegye. A Zumba órán nemcsak az alaplépéseket lehet megtanulni, hanem több irányzatba is bele lehet kóstolni. A zumba azonban nemcsak a táncról, hanem az alakformálásról is szól. Az órák folyamán hangsúlyosan megdolgoztatjuk a has, a fenék és a comb izmait.

Gymstick muscle

A Gymstick muscle edzésnek köszönhetően testtartásunk tökéletes lesz, izomzatunk feszes, egészséges, gerincoszlopunk pedig stabil. Az edzés során egy üvegszálas bottal dolgozunk, mely gumihevederekkel van ellátva. A gyakorlatok változatosak, az eszközzel dolgozunk állva, a talajon fekve, így minden izomcsoportot megmozgatunk, erősítünk.

M.A.X. Training

Maga a mozaikszó, három különálló szócskából tevődik össze:
Muscle, azaz izomzat, amit egy nagyon intenzív, az egész testre kiterjedő edzéssel dolgoztatunk meg, ahol a középpontban az izom és az alak formálása áll. Activity, azaz az edzés számos gyakorlat kombinálásával és koordinációnövelő mozgásfajták ötvözéséből épül fel, ami az állóképességet és az erőt hivatott fejleszteni. Excellence, vagyis a legújabb edzéselmélet, tudományos háttérrel. Maga a tréning kb. fél órás, mely mindig begyakorlott, konkrét feladatsorokból áll össze. Úgy kell elképzelni, mint egy periodikus mozgást, ahol a 45 másodperces, erősen terhelő szakaszokat felváltják a 15 másodperces pihenési részek.

Zsírégető-alakformáló edzés

A mozgás során egyszerű alapgyakorlatokat végzünk saját testsúllyal, alkalmanként kis súlyzókkal, gumiszalagokkal 8-as sorozatokban, 4-8-as ismétlésekkel. Az órák felépítésében a magas és alacsony intenzitású részek váltakozása jellemző. Az edzés hangulatát a szöveg nélküli zene, a közös számolás és a páros valamint csapatban végzett gyakorlatok adják.

Köredzés

A köredzés során különböző segédeszközökkel és a saját testsúlyunkkal dolgozunk, mindezt kardió és gimnasztikai elemekkel tarkítva. 1 perces köridővel hajtjuk végre a különböző gyakorlatokat, és ha végeztünk, akkor jön egy rövid pihenő, majd kezdjük újra a köröket.

Átmozgató torna

Elsősorban az idősebb korosztály részére ajánljuk az átmozgató tornát, mivel ez egy alacsony intenzitású, minimális sérülésveszéllyel járó mozgásforma. A cél itt már nem az, hogy jól kifulladjunk és megizzadjunk, hanem az izmok, ízületek karbantartása a fő szempont. Az átmozgató torna segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, hozzájárul a csontritkulás megelőzéséhez és karbantartásához.

Pilates

A pilates órák során helyes légzéssel, az erőközpont alkalmazásával megfelelő időtartamig, megfelelő ritmusban, pontosan hajtjuk végre a gyakorlatokat. A gyakorlatok során a mély hasizmok megerősödnek, a mozgás gyakorlója megtanulja a helyes testtartást, majd később a tudatosan izolált izommozgást. A módszer alapvetése, hogy van egy erőközpont, s innen indul ki minden mozdulat. Az erőközpontot a has jelenti, valamint a hát alsó része, a far, a medence izmai. Innen indulnak ki a mozdulatok. Fontos a megfelelő légzéstechnika, s annak tisztán látása, hogy a rossz egészségi állapot hátterében sokszor a nem megfelelő légzés, és a rossz testtartás áll. Emellett van, aki fogyási célzattal keresi fel a pilates órákat, mert erősödnek az izmok, szálkásabbá válik a test, növekszik az általános erőnlét.