Mozgás Éjszakája Hódmezővásárhelyen

Mozgás Éjszakája Hódmezővásárhelyen

Harmadik alkalommal rendezi meg Hódmezővásárhelyen az EVP – Egészségfejlesztési Iroda a Mozgás Éjszakája eseményt 2017. június 16-án, pénteken 21.00 és 24.00 óra között ismét közös éjszakai sportolásra hívják a lakosságot a helyi sportegyesületekkel és civil szervezetekkel partnerségben.

A tavalyi évben Hódmezővásárhelyen számos mozgásformát próbálhattak ki a résztvevők. A mozgásprogramokon több mint 1200-an vettek részt szerte a városban. Az EVP – Egészségfejlesztési Iroda célja – hagyományt teremtve a rendezvényből – ebben az évben is az, hogy minél több helyi lakos, minél többféle mozgásformát próbálhasson ki és ismerhessen meg.

A megnyitót követően, ami a BFMK előtt 19 órakor kerül megrendezésre, 24 szervezet, sportklub vagy egyéni tréner részvételével, 36 mozgásformát próbálhatnak a vásárhelyi és térségi lakosok.

A szervezők célja az, hogy minél többeknek kínáljanak lehetőséget minél több mozgásforma kipróbálására annak érdekében, hogy a résztvevők kedvet kapjanak az egészséges életmód szempontjából elengedhetetlenül szükséges rendszeres testmozgáshoz, és megtalálhassák a számukra legmegfelelőbb mozgásformát.

A Kossuth téren lesz Pilates torna, ju jitsu és aikido bemutató és közös gyakorlás, taekwon-do bemutató és interaktív foglalkozás, Leung Ting Wing Tsun bemutató, Nippon Zengo, valamint Spartan Iron Force girja egyesület által kettlebell-t próbálhatnak ki a lakosok.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtti téren a megnyitót követően boksz bemutatót láthatunk, majd szabadtéri cross training edzésen vehetnek részt az érdeklődők.

Az Európa parkban a nordic walkingot, a Balogh Imsi Sportcsarnokban az aerobikot és power stepet, a Cukor utcai vívó centrumban pedig a zumbát, a piloxingot, a M.A.X. edzést, a Bootcampot a TRX-et, a gymsticket és a cross traininget próbálhatják ki a résztvevők.

A Népkert Székely kaputól kerékpártúra indul Mártélyra, Petőfi utca 6. szám alatt is lövészettel várják az érdeklődőket, a Teleki u. 18. szám alatt a Kriko Gym-ben kipróbálhatják a gépeket. A Pole Magic jóvoltából a Mária Valéria utcában rúdtánc, aerial hopp karika és a streching órán lehet részt venni.

Széchényi tér 1. szám alatt a spinracinget, a Hódtói Sport és Szabadidő Központban pedig az éjszakai utcai kosárlabdát és a funkcionális edzést, valamint a MAX Out intervallum, Max Round, és D- Bands edzéseket próbálhatják ki.

A Somogyi Béla dombnál a futópálya melletti füves területen a jógát próbálhatják ki az érdeklődők. A Török Sándor Strandfürdőben az úszásé lesz a főszerep, az Éva utcai Mozgás Központban a Brazil Jiu Jitsué és FB Jumingé.

Emellett a Bajcsy Zsilinszky utcában lehetőség nyílik asztali teniszezni, de az Ipoly utcában a Relax Fitnessben is várják a mozogni vágyókat.

mozgas_ejszakaja_plakat (3)

A helyszíneket és a mozgásokat megtaláljátok itt: Helyszín_lista

A mozgás mellett játékra is hívja a lakosokat az EVP- Egészségfejlesztési Iroda. Az eseményen részt vevőknek nincs más dolguk, csak egy kreatív képet kell készíteniük magukról, amint az éjszaka során mozognak. Az elkészült képet be kell hashtagelni  #EVPMOZGÁSÉJSZAKA2017 néven vagy elküldeni a efi-hodmezovasarhely@evp.hu  címre és a legkreatívabb képeket ajándékcsomagokkal jutalmazzák.

További részletekkel kapcsolatban keressék az EVP – Egészségfejlesztési Iroda munkatársait az efi-hodmezovasarhely@evp.hu e-mail címen vagy a 62/532-368-as telefonszámon.