50-en sétáltak az egészségükért Makón

50-en sétáltak az egészségükért Makón

Világ Gyalogló Nap Makón

A Világ gyalogló nap (World Walking Day) a nemzetközi szabadidősport szövetség által létrehozott esemény 2016.10.08-án került megrendezésre Makón. A túra célja a szabadidősport, ezen belül is a gyaloglás, a természetjárás népszerűsítése, felhívni a figyelmet az egészséges életmódra. A szabadidősportok között az egyik legtöbbek által gyakorolt mozgásforma a gyaloglás, ezért is került ez a program is a Makói Kistérség Egészségfejlesztési Iroda által támogatott rendezvények közé.

A Makói Természetbarát Sportegyesület közreműködésével az idén három útvonal és táv közül lehetett választani. A legrövidebb egy 4 km-es, a városközpontot átölelő séta volt. A 10 km-es útvonal már a városon kívülre, a Maros ártérbe vezetett és vissza. A leghosszabb túra távja 20 km volt, amely az árvízvédelmi töltésen egészen Apátfalváig vezetett és vissza a kerékpárúton.

A gyülekező, egyben a kiinduló és a célba érkezési hely az Aradi utcán található Juhász Gyula fánál volt. Közel 50 fő regisztrált (4 évestől a 80 évesig) és választotta valamelyik távot.

A gyalogtúrán résztvevők jó hangulatban, élményekkel teli térhettek haza.

1 2

3 4