Egészséges Gyógyítók: közel százan voltak a makói Kalandparkban

Egészséges Gyógyítók: közel százan voltak a makói Kalandparkban

Közel százan vettek részt a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó kórházi dolgozóinak szervezett vetélkedőn a Makói Kalandparkban. Ezúttal egy szűrőhét keretében tehették próbára ügyességüket és fittségüket a csapatok. Az esemény a TÁMOP által támogatott Egészséges Gyógyítók program keretén belül (TÁMOP-6.1.2/11/1 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek”) valósult meg; a program célja, hogy a páciensekkel legközvetlenebb kapcsolatba kerülő kórházi dolgozók játékos, szórakoztató formában sajátíthassák el az egészséges életmóddal kapcsolatos alapvető tudnivalókat, valamint megtapasztalják az egészséges testmozgás örömét.

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó két tagintézményéből közel százan vettek részt azon a vetélkedőn, melyet a Makói Kalandparkban rendeztek meg.

A csapatoknak először a felnőtt kötélpályát kellett teljesíteniük – míg a csapatok versengtek, addig a szurkolóknak lehetőségük nyílt a tengó pálya, a röplabda pálya, valamint a trambulin használatára. A legbátrabbak plusz pontokért kipróbálhatták a canopyt (drótkötélpálya a Maros felett), valamint az ingát. A program zárásaként pedig egészségesen elkészített ebéd várta a résztvevőket.

A Marosi Kalandparkban szervezett vetélkedőt egy szűrőhét keretében rendezték meg: a kórházi dolgozók már a hét elejétől szűrővizsgálatokon, előadásokon és bemutatókon vehettek részt, így például megismerhették a meseterápia alapjait, a pilates tornát, a jógát, a Kriston intim tornát, emellett pedig előadást hallhattak a transzzsírok szerepéről is.

Az esemény folytatása volt az Egészséges Gyógyítók programsorozatnak, melynek célja a kórházi dolgozók mentális egészségfejlesztése, a mozgás és az egészséges táplálkozás népszerűsítése, valamint a közös kikapcsolódás. A program során elsajátított ismereteket a kórházi dolgozók magánéletükben is követhetik, valamint munkájuk során átadhatnak a kórházba érkező páciensek számára.