Ezerkétszázan mozogtak együtt a Mozgás Éjszakáján Hódmezővásárhelyen

Ezerkétszázan mozogtak együtt a Mozgás Éjszakáján Hódmezővásárhelyen

Több mint 1200 regisztrált résztvevővel rendezte meg az EVP-Egészségfejlesztési Iroda második alkalommal a Mozgás Éjszakáját Hódmezővásárhelyen; július 8-án a vásárhelyi és térségi lakosok 16 helyszínen 33 mozgásformát próbálhattak ki 23 szervezet vagy egyéni tréner részvételével 21.00 óra és éjfél között. A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt 20.00 órakor tartott megnyitóhoz egy rendkívül sikeres flashmob is párosult 50 fő részvételével, melyen jelen volt szinte az összes rendezvényhez csatlakozó egyesület, szervezet.

Idén is óriási érdeklődés övezte a hódmezővásárhelyi Mozgás Éjszakája rendezvényt, melyet július 8-án rendeztek meg az EVP-Egészségfejlesztési Iroda szervezésében. A második alkalommal megrendezett esemény programja ebben az évben még bővült is; idén 33 mozgásforma közül választhattak az érdeklődők a tavalyi 27-hez képest.

A megnyitót este nyolc órakor rendezték meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt, melyen dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója mondott beszédet. Ezt egy rendkívül sikeres flashmob követte a téren mintegy 50 fő, illetve szinte az összes programhoz csatlakozó szervezet részvételével.

A 21.00 órakor induló mozgásprogramokon több mint 1200-an vettek részt szerte a városban: a Bodnár Bertalan Oktatóközpont éjszakai gyalogtúráján 24-en; a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány éjszakai kerékpártúráján közel 50-en; a futópálya melletti füves területen a Garada-yoga programon legalább 70-en; a Medy Fit edzésén 15-en sportoltak; a Berben-túra airsoft programján 20 fő próbálhatta ki a technikákat. De megtelt a Kossuth tér is; a Hód Baranta SE magyar harcművészeti bemutatójával; az ITF Taekwon-do Klub látványos bemutatójával; valamint a Leung Ting Wing Tsun Kung Fu bemutatójával; ezen kívül jelen volt a Ju Jitsu Klub Hódmezővásárhely programja is, ahol több, mint 60-an; Kardos Eszter Éva pilatesén több, mint 20 fő mozoghatott együtt. A Kosársuli kosárlabdaversenyén 126-an regisztráltak; a Kriko Gym programján pedig legalább 140-en. A Kertvárosi Általános Iskola tornaterme is csordultig megtelt, ugyanis a Máté Taekwondo és Hapkido KSE bemutatóján és edzésén közel 180-an mozdultak meg; a Mozgásközpont és a Harcosok Klubja programjain 20-an; Gera Andrea nippon zengo programján 35-en; a Pole Magic Rúdtánc Stúdió programjain pedig 133 fő regisztrált. A Hódmezővásárhelyi Polgári Lövészegylet programján 50-en; a Power Agility Gymstic, Bagi Mátyás funkcionális edzésén majdnem 80-an; az Anett SpinRacing programján 40-en sportolhattak együtt. Megtelt a Balogh Imsi tükrös terme is Szántai Zsanett aerobik programján, ahol közel 20 fő; a Vívócentrumban pedig a Vitality Club Mozgás és Fitness Egyesület programjain közel 80-an edzettek; de szép számmal jelentek meg a T&M konditeremben is; valamint igazán sikeresnek és nagy érdeklődésnek örvendhetett a Zöld Lépés Nordic Walking Közhasznú Egyesület is, ahol a résztvevők létszáma megközelítette a 60 főt.

Az EVP-Egészségfejlesztési Iroda minden résztvevőt ajándékkal díjazott: a szabadtéri programok részvevői világítós karszalagot, a beltéri programok résztvevői pólót kaptak. Emellett a programszervezésben részt vevő szervezetek némelyike is díjakat osztott: a kosárlabdaverseny résztvevői oklevelet és az országos rendezvényre kedvezményes jegyet kaphattak; a Kriko Gymből a Mozgás Éjszakája Kupát lehetett hazavinni; emellett a Pole Magic Rúdtánc Stúdióban is ajándékokat kaphattak a résztvevők.

Az EVP-Egészségfejlesztési Iroda ismét egy sikeres rendezvényt zárt, melyet immár második alkalommal rendezett meg azzal a céllal, hogy hagyományt teremtsen a városban, és minél többeket ösztönözzön az egészséges életmód szempontjából elengedhetetlenül szükséges egészséges testmozgásra.

Az EVP-Egészségfejlesztési Iroda továbbra is várja az életmódváltás iránt érdeklődő lakosokat egy tanácsadásra, melyre a 62/532-368-as telefonszámon lehet érdeklődni.