"Fuss magadért egy kört" 2016 szeptember 24.-én Hódmezővásárhelyen a NEFI felhívására

“Fuss magadért egy kört” 2016 szeptember 24.-én Hódmezővásárhelyen a NEFI felhívására

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet egy 1600 kilométeren át tartó 16 napos futással kívánja felhívni a figyelmet arra, hogy mi magunk tehetünk a legtöbbet az egészségünk megőrzéséért. Az egészségfejlesztők az egészségügyben dolgozókkal közösen futják körbe az országot váltóban.

A jelentkezési lap letöltéséhez kattintson ide!

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet kezdeményezésére ország futást rendeznek, „Fuss magadért egy kört!” elnevezéssel, melyhez az EVP– Egészségfejlesztési Iroda is csatlakozik. Térségünk a futás 8. napján, a „Kezedben a sorsod” napon így duplán felhívja a lakosság figyelmét az egészségmegőrzés fontosságára. A mozgás, újraélesztés, táplálkozás, védőoltás, drog, dohányzás, szűrés, szív- és érrendszeri betegségek, alapellátás, alkohol, véradás, lelki egészség és rekreáció témák jegyében futnak egy-egy napot. Minden napnak lesz egy témája, hiszen az adott települések valamelyik fent említett témában eredményeket értek el. Hódmezővásárhelyen az emlőszűrésen való részvétel fontosságára hívják fel a figyelmet a szervezők, mivel a városban a legjobb a nők átszűrtsége a mellrákszűrés tekintetében.

Tematikus napok mentén az egészségfejlesztők az egészségügyben dolgozókkal közösen fogják körbefutni az országot váltóban, szeptember 17-én rajtolnak Budapesten, majd a futva megtett 1600 kilométeres táv után október 2-án érnek vissza a fővárosba. Hódmezővásárhelyre a 8. napon 2016. szeptember 24-én érkeznek, az algyői híd után található első buszmegállótól a kakasszéki kerékpáros pihenőhelyig szervezi a rendezvényt az EVP– Egészségfejlesztési Iroda. A futáshoz csatlakozók rövidebb és hosszabb távon is megmérettethetik magukat, a részvétel ingyenes, előzetes jelentkezés szükséges, jelentkezési lap letölthető a honlapról.  A távok között szerepel 1,5 km-es és 25 km-es útszakasz is. A futás célja, nem a versenyzés és a gyorsaság, hanem a figyelemfelhívás. Az EVP-EFI dolgozói kiemelten fontosnak tartják, hogy a vásárhelyi asszonyok, lányok, férfiak és fiatalok hívják fel a figyelmet a szűrésen való részvétel jelentőségére, hiszen csakis úgy tudunk áttörést elérni az emlőrák-ellenes küzdelemben, ha közös ügyünket közös cselekvésben jelenítjük meg, és a közbeszéd tárgyává tesszük a szűrés fontosságát.

Információ az országos programról: http://fussegykort.hu/

Jelentkezni lehet az alábbi útvonalakra és futó távokra:

  1. Hódmezővásárhely közig tábla utáni kerékpárút –  Ady Endre út végétől (Nagy András J. u.) kb. 14.15 óra – 8,5
  2. Ady Endre út végétől (Nagy András J. u.) – Kossuth tér – kb. 15.15 óra – 1,5 km
  3. Kossuth tér – Székkutas, Főtér – kb. 15,30 óra – 20,2 km.
  4. Kossuth tér – Kakasszéki kerékpáros pihenőhely – 15,30 óra – 25,8 km
  5. Hódmezővásárhely közig tábla utáni kerékpárút – Kakasszéki kerékpáros pihenőhely kb. 14,15 óra – 34,3 km