„Egészséges Gyógyítók

az Erzsébet Kórház- Rendelőintézetben”

TÁMOP-6.1.2/11/1

 

A konstrukció alapvető céljai – a Semmelweis Terv, a Népegészségügyi Program, illetve a Társadalmi Megújulás Operatív Program célkitűzéseivel összhangban – a szív-érrendszeri, daganatos megbetegedések csökkenésének a támogatása, a korai és elkerülhető halálozás életmódbeli tényezőinek javítása. Az egyének egészségük iránti felelősségének, az öngondoskodás képességének, a helyi közösségek és a társas támogatások erősítése, az egészséges életvitelhez szükséges tudás és készségek elsajátításának hatékony támogatása, a lakosság életminőségének javítása, az egészségben eltöltött életévek számának növelése, a megalapozott (egészség)tervekre épülő egészséget támogató döntéshozatali gyakorlat arányának emelkedése.

Az egészségfejlesztés tevékenységi területein (egészséget támogató közpolitika, egészséget előmozdító környezet, közösségi tevékenységek, egyéni képességek fejlesztése, egészségügyi ellátórendszer új hangsúlyai) megvalósuló befektetés minden ágazatot érintően kamatozik, a társadalmi versenyképességet javítja.

A magyar munkaerő versenyképességét javítja, ha javul az egyének általános jól léte, vagyis életminősége, egészségi állapota. Ezt a javulást az egyének és helyi közösségek szintjén az a szemléletváltozás segíti elő, melyben az egészség tudatosság egyre nagyobb szerepet kap a mindennapi döntésekben. A különböző színtereken elindított, jól tervezett életmódprogramok olyan közösségi mintát teremtenek, melyek fenntartható módon szemléletváltozást eredményeznek és hosszú távon kevesebb terhet jelentenek egészségügyi ellátórendszerre is.

Az egészség cél, érték és erőforrás. Az egészség ügye közügy, minden intézmény és egyén érdekelt a megóvásában, fejlesztésében.

A pályázat célja az egészséget szolgáló egyéni magatartásminták és közösségi értékek elterjedésének ösztönzése, az egészségfejlesztés színterein megvalósuló közösségi programok elterjesztése, az életminőség javítása.

A 2012-ben benyújtott pályázat az Erzsébet Kórház Rendelőintézet 490 dolgozóját érintette, a pályázat megvalósítását a kórház az év végén kiterjesztette a makói tagintézmény dolgozóira is, így most már 930 főt érint. A tervezett tevékenységek között szerepel a stressz-kezelés, a lelki egészségségre irányuló egészségfejlesztő tevékenység, az egészséges táplálkozás, testmozgás és az egészségmegőrzés.

 

#security check Website Security Test