Testsúly kontroll program

Azok, akik részt vettek az állapotfelméréssel egybekötött életmód-tanácsadáson és 25-35 kg/m2 BMI értékkel rendelkeznek, lehetőségük van részt venni az iroda által nyújtott testsúlykontroll programban, melynek fő célja, hogy egy olyan módszertant sajátítson el a résztvevő, amelyet minden életkörülményben alkalmazni tud testsúlyának kontrollálásához és tudását át tudja adni saját környezetében élőknek is.

Kalória égetés: kaloria-egetes

Kalória táblázat: kaloria-tabla

Testsúlykontroll utánkövetés 

Egy évvel az első testsúlykontrollos csoport programzárása után újabb összejövetelre került sor januárban az egykori életmódváltókkal.  A találkozó során egy kötetlen beszélgetésen és egy rövid állapotfelmérésen vettek részt a csoport tagjai, akik az elmúlt év tapasztalatairól és a programról is elismerősen nyilatkoztak. Mindannyian egyetértettek abban, hogy sok pozitív változást hozott az életükbe az életmódváltás, és ezt a legtöbben képesek voltak tartósan beépíteni a mindennapjaikba. Leginkább a rendszeres testmozgást, a tudatosabb táplálkozást és a javuló közérzetet említették meg, mint hosszú távú változást. Kifejezetten örömteli, hogy voltak olyanok, akik a tanácsadások során elsajátított tudás segítségével még tovább tudták csökkenteni testsúlyukat, illetve egyre motiváltabbá váltak a fizikai aktivitás tekintetében is. Van olyan résztvevő, aki már maratoni futást tervezgeti. Többen arról is beszámoltak, hogy annak ellenére, hogy az ünnepek alatt nem tartották a diétát, a tanultak segítségével utólag tudják kompenzálni a lazítást, vagyis a program elérte a legfőbb célját: a résztvevők képessé váltak testsúlyuk feletti kontroll megtartására mozgással (kalória égetéssel) és táplálkozással (kalória bevitellel).

Testsúlykontrollosok mondták:

„Ennél többet az érdekemben nem tehettek. A többi rajtam múlt.”

„Nagyon hálás vagyok a programban való részvételi lehetőségért és minden segítségért melyet kaptam.”

„ Én szerencsésnek tartom magam és Vásárhely lakóit, hogy részt vehettünk ebben a programban és hogy ilyen sok sportolásra alkalmas épületünk van (sportcsarnok, stadion, uszoda stb) .Ezt a kisebb települések ill. városok nem igen mondhatják el magukról.”

“Örülök, hogy a tömegsport ilyen népszerű városunkban és bár a programot ma lezárom, továbbra is sportolni fogok és erre biztatok mindenkit a környezetemben.”

„Ez a program nagyon sokat segített nekem, az egészséges életmód elsajátításában. Nagyon örülök, hogy részt vehettem benne, és mindent megteszek, hogy további kilóktól szabaduljak meg. Köszönöm a résztvevők munkáját. „

„Nagyszerű program, hálás vagyok, hogy részt vehettem benne. „

„Jól érzem magam a bőrömben, és ez fantasztikus.”

 

DSC_6759

 

 

#security check Website Security Test