Vízi túra a Maroson

Vízi túra a Maroson

Az előző évhez hasonlóan az idén is rendkívül nagy érdeklődés előzte meg a Maros folyóra tervezett vízi túrát. A szervezők 35 főre tudtak kajakot, kenut, evezőket és mentőmellényt biztosítani, de ez alkalommal is voltak olyanok, akik saját hajóval csatlakoztak a vízi túrához.

Mivel kajakot és kenut csak korlátozott számban tudtak biztosítani, így az időrendben hamarabb regisztrálóknak volt lehetőségük az első túrán részt venni. A szervezés komoly logisztikát igényelt; a több mint 20 km-re lévő Nagylakra kellett elszállítani közel 20 csónakot és a 35 résztvevőt.

Reggel 8 órakor volt a gyülekező Makón a Maros-parti Strandfürdőnél, ahol a regisztrációval, a felelősségvállalási nyilatkozatok kitöltésével, valamint alapvető vízi szabályismertetéssel kezdődött a nap.

A csónakok felpakolását követően busszal indult a csapat a határmenti Nagylak településre, ahol egészen a Maros folyó partjáig szállították a részvevőket. A kipakolást követően a kialakult párok csónakjaikkal egyesével szálltak vízre. Tavalyhoz képest annyi a változás történt, hogy sokkal magasabb volt a vízállás, így nem volt lehetőség homokszigeteknél kikötni, viszont jobban lehetett evezni.

Apátfalvánál egy kialakított mólónál pihent meg egyszer a csapat. Ekkor frissítéssel, fürdőzéssel és a táj csodálásával telt az idő; a 30 fok feletti melegben jól esett egy kis mártózás mindenkinek. A túra folyamán egy kishajó végig kísérte a csapatot, ha bármi történik segíteni tudjon. Szerencsére nem kellett „beavatkoznia”.

A csapat délután 15.00 óra magasságában érkezett vissza a makói strandhoz, ahol a csónakokat, az evezőket és a mentőmellényeket mindenki hiánytalanul leadta. A több mint 20 km-es túra mindenki számára emlékezetes maradt.

Augusztus 6-án lesz a következő vízi túra, ahol egy másik csapatnak lesz lehetősége a Maros folyó ezen szakaszának a megcsodálására.