Mártélyon folytatják az Egészséges Gyógyítók

Folytatódik a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó kórházi dolgozói részére szervezett szűrési és egészségmegőrzési programsorozat: a június 9-i héten egészen péntekig vehetnek részt a két tagintézmény dolgozói szűrővizsgálatokon, szombaton pedig ismét játékos sportvetélkedőn tehetik próbára ügyességüket és fittségüket a jelentkező csapatok – ezúttal a mártélyi üdülőtelepen. A programsorozat a TÁMOP által támogatott Egészséges Gyógyítók projekt keretén belül (TÁMOP-6.1.2/11/1 „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterek”) valósul meg; a program célja, hogy a páciensekkel legközvetlenebb kapcsolatba kerülő kórházi dolgozók játékos, szórakoztató formában sajátíthassák el az egészséges életmóddal kapcsolatos alapvető tudnivalókat, valamint megtapasztalják az egészséges testmozgás örömét.

A június 9-i héten ismét szűrőprogramokon vehetnek részt a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó dolgozói hétfőtől egészen péntekig. Ezt követően folytatódik a csapatokba szerveződő kórházi dolgozók sport, illetve ügyességi vetélkedője: június 14-én, szombaton a mártélyi Bodnár Bertalan Oktatóközpontban (Üdülőtelep) ismét ötfős csapatok mérhetik össze erejüket. Lehetőség nyílik szabadon csónakázni, kenuzni, kerékpározni, ping pongozni. A csapatok szurkolói eközben kötetlen előadást hallhatnak a pilatesről, a Kriston intimtornáról, valamint a jógáról.

Az esemény folytatása az Egészséges Gyógyítók programsorozatnak, melynek célja a kórházi dolgozók mentális egészségfejlesztése, a mozgás és az egészséges táplálkozás népszerűsítése, valamint a közös kikapcsolódás. A program során elsajátított ismereteket a kórházi dolgozók magánéletükben is követhetik, valamint munkájuk során átadhatnak a kórházba érkező páciensek számára.